Lima, Antônia Elaine FrutuosoSilveira, Mariana SantiagoRibeiro, Érika Taciana SantanaSá, Daniele Maria Alves Teixeira2020-08-112020LIMA, Antônia Elaine Frutuoso et al. Aspectos higiênico-sanitários de unidade de alimentação e nutrição de escolas públicas da rede estadual. In: ANDRADE, Francisca Joyce Elmiro Timbó; MORAES, Georgia Maciel Dias de; QUEIROZ, Herlene Greyce da Silveira (Orgs.). Gestão da qualidade e segurança dos alimentos: coletânea de pesquisas acadêmicas. Sobral-CE: SertãoCult, 2020, p. 7-21.10.35260/87429007p.7-21.2020978-65-87429-00-7https://deposita.ibict.br/handle/deposita/137The contemporary urban way of life is characterized by a lack of time for the preparation and consumption of food. The displacement is observed of meals away from home, and consequently the increase in the number of number of Food and Nutrition Units (UAN), structured places for produce and distribute daily large volumes of meals, such as in industries, companies, universities and schools (PROENÇA et al., 2005; MARTINS, 2014).application/pdfopenAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Gestão de alimentosQualidadeSegurança alimentarPesquisa acadêmicaCiência e Tecnologia de AlimentosAspectos higiênico-sanitários de unidade de alimentação e nutrição de escolas públicas da rede estadualHygienic-sanitary aspects of the food and nutrition unit of public schools in the state networkCapítulo de livro