Vieira, Francialda Marques MotaAraújo, Paolo Germanno Lima deRibeiro, Érika Taciana SantanaQueiroz, Herlene Greyce da Silveira2020-08-052020VIEIRA, Francialda Marques Mota et al. Avaliação das condições higiênico-sanitárias de serviços de alimentação através da portaria centro de vigilância sanitária nº. 5/2013: um estudo descritivo. In: ANDRADE, Francisca Joyce Elmiro Timbó; MORAES, Georgia Maciel Dias de; QUEIROZ, Herlene Greyce da Silveira (Orgs.). Gestão da qualidade e segurança dos alimentos: coletânea de pesquisas acadêmicas. Sobral-CE: SertãoCult, 2020, p. 23-36.10.35260/87429007p.23-36.2020978-65-87429-00-7https://deposita.ibict.br/handle/deposita/132The health of the population, in general, from observations and analyzes constant, is the goal of health surveillance that, through specific actions seeks to identify and combat risks and harms to the health of people in different regions so that attention is guaranteed in its entirety, both individually and collectively, due to possible problems of health (BRASIL, 2010). From this perspective, it is essential that public policies are being structured together with legislation and constant inspections with the objective of identifying and controlling risks and damages to the health of the population as a whole (FERRÃO; MORAIS; FERREIRA, 2016).application/pdfopenAccesshttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/Gestão de AlimentosQualidadesegurança alimentarCiência e Tecnologia de AlimentosAvaliação das condições higiênico-sanitárias de serviços de alimentação através da portaria centro de vigilância sanitária no. 5/2013: um estudo descritivoEvaluation of hygienic-sanitary conditions of food services through the sanitary surveillance center ordinance no. 5/2013: a descriptive studyCapítulo de livro